neděle 26. února 2012

Lešek Semelka S.L.S. - Čas vlků

Žánr: Art rock
Vydáno: 20.1.2012
Songů: 8


Taky jste si mysleli, že Lešek Semelka už dávno není mezi živými? Posledních pár let jsem o něm prakticky neslyšel a proto mě velmi překvapilo, že Lešek Semelka vydává novou desku.


Se slovem nová bych to tady ale moc nepřeháněl. Lešek totiž naprosto ignoruje všechny trendy a jede pořád ve stejných kolejích. Pořád jsou to ty samé rozsáhlé skladby (průměrná délka skladby je kolem osmi minut) a zvuk, který musel kdekomu připadat starožitný už před léty.

Ale zase to má svůj ksicht a atmosféru. Lešek se na desce rozčiluje nad moderní dobou a vrací se k hippies, Beatles, Pavlu Vrbovi a svým starým hitům.

Pro uctívače starého DOBRÉHO českého rocku je to sázka na jistotu, ale mladé lidi to asi moc neosloví.


Oblíbíte si, pokud... jste uctívači let dávno minulých a pořád si pouštíte staré desky Collegium musicum a Blue Effectu.
Palec nahoru: Lešek má osobitý hlas a i přes svou délku mají písně spád
Palec dolů: Jen pro pamětníky
Konečný ortel: 70%

BANDZONE ZDE 
FACEBOOK ZDE 
WEBOVKY ZDE

3 komentáře:

  1. V Česku toho moc zdařilejšího /než bylo Collegium nebo staří Blue Effect/ tedy ke slyšení moc nebylo a není. Semelka byl vždy svojí interpretací na výši /tedy krom své popové éry/. Veliká škoda, že není součástí reunionu Blue Effectů, protože současný zpěvák je o ničem.

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud by se konal Festival politické písně Sokolov, asi by Lešek za Čas vlků dostal cenu. Tedy i s Vrbou. Fráze a kýč.... děs a hrůza.

    OdpovědětVymazat
  3. Nemyslím si , že to mladé posluchače neosloví . Autor asi pomíjí například možnost , že jsou mladí lidé , kteří poslouchají desky svých rodičů , líbí se jim a nikdo, je k tomu nenutí a jsou nadšení z toho , co se dříve hrálo. Navíc , pokud vím tak koncerty Leška Semelky a podobných umĕlců navštĕvují lidé mnoha generací.Navíc si myslím , že se tu i za normalizace hrála dobrá muzika ,kupříkladu kapely , jako Progres 2 ,již zde zmiňovaný Blue Effekt , Flamengo a další. Navíc tím , že hrály za tzv. železnou oponou ,mĕli o to vĕtší smůlu , že nebyly docenĕny , jak by si určitĕ zasloužily.Takže kidy , jako starožitnost a podobné nesmysly by si autor mohl odpustit.

    OdpovědětVymazat

Jaký je tvůj názor? Tvůj vzkaz pomůže jak nám, tak interpretovi! Jo, a moc nenadávej, dík.