pondělí 23. dubna 2012

Temple Hudební klání 2012: Microwave Cowboys vs. 4EVER


V pondělí 16. 4 2012 se ve Velbloudu střetly dvě naprosto odlišné kapely. Mladická skupina 4EVER, hrající pop-rock, soupeřila s ostřílenými kovboji, kteří produkují alternative-psychedelic.


A právě Microwave Cowboys vystoupili jako první. Sestava se skládá z kytary, bas-kytary a bicích a i přes skromné nástrojové obsazení je zvuk kapely plný a tak hutný, že je skoro možné jej uchopit. Čekajíc nějakou vzletnou psychedelii jsem byl usazen tvrdými akordy a rezonující basovou kytarou. I přesto je hudba kovbojů neskutečně strhující, nejspíše pro zvláštně posazený hlas zpěváka a dynamiku hudby. Tahle kapela se Vám dostane pod kůži a zhypnotizuje Vás. 
 
Šrájovo Boltec:
Profesionálně působící kapela, ve které všechno sedí na správném místě. Její hudba má svůj ksicht a ten se mi líbí víc než dost.


Po kovbojích jsem byl zvědav, jak na mne zapůsobí čtyřčlenní 4EVER. Skladba nástrojů - 2 kytary, basová kytara a bicí - dávala tušit, že by i toto mohl být parádní zážitek. A skutečně, po instrumentální části kapele nemůžu vytknout nic, na nástroje hrají sebevědomě a s lehkostí. Hudba se dobře poslouchá. Co se mi ale vůbec nelíbilo, byly texty. Jak koncert pokračoval, začínal jsem se bát, že odejdu jako kostka cukru. Písničky byly prošpikovány kýčovitými obraty, nehledě na otřepaná témata. Když přišla na řadu píseň Tunel, místo kritiky společnosti jsem se dozvěděl, že tu korupce je a že to lidem prochází. Celkově na mě kapela působila jako teenage skupina z nějakého romantického filmu pro náctileté.

Šrájovo Boltec:
Kluci hrát umí a svůj um dokazují hodně často. Já sice nejsem cílová skupina, pro kterou 4EVER hrají, ale kdybych byl třináctiletá holka, byl bych rozhodně nadšený. 

Rozpor mezi hudbou a texty u 4ever znamenal, že můj hlas jsem dal jednoznačně Microwave Cowboys.

Microwave Cowboys - 85%
BANDZONE ZDE 
FACEBOOK ZDE 
WEBOVKY  ZDE



4EVER - 60%
BANDZONE ZDE
FACEBOOK ZDE 
WEBOVKY  ZDE

1 komentář:

  1. 4ever nehrají nic nového,ale muziku dělají skvělou a po hudební stránce 1+.A co se týče textů tak zrovna ty mně oslovili,je mi 40 let bigbíťák každým coulem a leccos za sebou ale když porovnám ty dnešní jednoduché heslovité texty různých kapel typu"slunce bunce",tak kluci v nich mají myšlenky a jsou o něčem.Moc se mi líbí.Dost dobrá kapela.

    OdpovědětVymazat

Jaký je tvůj názor? Tvůj vzkaz pomůže jak nám, tak interpretovi! Jo, a moc nenadávej, dík.