pondělí 2. dubna 2012

Temple Hudební klání 2012: Noncitizen vs. Oberkörperfrei

Zmínkou v úvodu bych se chtěl omluvit za absenci mikrorecenze klání z 19. 3. (Wicked Design vs. Bez záruky). Z důvodu nemoci jsem se nemohl zúčastnit (a Šrája je lenoch línej a vykašlal se na to).

Hned v úvodu bylo jasné, že tohle klání bude jiné, než ostatní - druhá kapela totiž nenastoupila, proč, to je poněkud zahalené mlhou. Konkrétně svou účast zrušila skupina Oberkörperfrei. Je to škoda, jednak proto, že podle nahrávek na bandzone.cz zněl jejich violence zajímavě a také proto, že by mne zajímalo, jak se vlastně ten název kapely čte.

I přes poloviční zastoupení soutěže stálo klání 26. března za to. Budějovičtí Noncitizen je čtyřčlenná kapela (piano/synth/zpěv, kytara, bas kytara, bicí) s velmi zajímavým a netuctovým zvukem, ačkoliv funguje zhruba rok. Její podání electronica-rocku je velmi dobře poslouchatelné, hlavně proto, že hudbu tvoří stále nástroje a syntetizátory slouží pouze jako jakési exotické koření do jinak melodického rocku. Repertoár kapely je dobře vyvážený, takže posluchači nabídne jak pořádné pecky na vyskákání, tak poklidné balady na odpočinek. Dojem z kapely na podiu trošku kazili kytarista s basákem, kteří stáli jako umrlci a nepřítomně hráli svoje party. Naštěstí ty party stojí za to, obzvláště některá sóla kytaristy. Tvář kapely tak zachraňuje frontman, který, v kontrastu se strunnou částí kapely, kypí na podiu energií a snaží se jí předávat dál.

Noncitizen - 80%


BANDZONE ZDE 
FACEBOOK ZDE 
WEBOVKY ZDE



Oberkörperfrei - N/A


BANDZONE ZDE 
FACEBOOK ZDE
WEBOVKY ZDE


Článek sesmolil Grysom. Autor webu Grysom.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jaký je tvůj názor? Tvůj vzkaz pomůže jak nám, tak interpretovi! Jo, a moc nenadávej, dík.