sobota 21. března 2020

Cathedral in Flames - Children Of The Blackest Hole

Žánr: gotický rock
Vydáno: 29. 11. 2019
Songů: 5

Jednou z nejmedializovanějších událostí loňského roku byl požár pařížské katedrály Notre-Dame. V tomto kontextu může loňský debut kapely Cathedral in Flames působit jako laciné volání o pozornost, nejedná se ale o žádný rychloprojekt. Ač jde o debut, stojí za ním kapela, která si své odžila na přelomu osmdesátých a devadesátých let a po pár dekádách mlčení teď podstoupila reinkarnaci.

Cathedral in Flames se hrdě hlásí ke gotickému rocku. To je žánr, který u nás zastupují zhruba tři kapely, jejichž cílem je hudebně napodobit strašidelný hrad, což působí nahrávku od nahrávky směšněji...

Album Children Of The Blackest Hole se naštěstí vrací spíše ke kořenům žánru, notně tak těží z odkazu Sisters Of Mercy a dalších pilířů rockové gotiky, stejně jako ze zvuku post-punku. Každá z pěti písní na debutovém EP má svou atmosféru. Všem ale dominuje pochmurná nálada a manýrický basbaryton zpěváka Phila Lee Falla. Ačkoliv nahrávkou prostupuje smrt, kapela naopak chytila druhý dech a už prý pracuje na nástupci debutu.

Palec nahoru: poslouchatelný domácí gothic rock (možná jediný za několik let).
Palec dolů: ambiciózní prezentace kapely slibovala víc než dobře okoukané postupy klasiků.
Top Track: Gunslinger's Blues
Zkuste zde:
 

1 komentář:

Jaký je tvůj názor? Tvůj vzkaz pomůže jak nám, tak interpretovi! Jo, a moc nenadávej, dík.