neděle 2. března 2014

Listolet - Malý kluk

Žánr: Elektrofolk
Vydáno: 31.10. 2013
Songů: 12

Listolet je jedním z nejmladších známějších souborů brněnské alternativy. Není se tedy také čemu divit, že také druhou listoletí desku vydalo symbolicky "prvního listoletu" brněnské Indies Scope.

Eponymní debut obsahoval poměrně velkou porci punkově trhlých, ale občas zbytečně prvoplánových skladeb. Malý kluk tuto vadu napravuje a nové skladby jsou propracovanější, melancholičtější a podzimnější.

Do arzenálu Listoletu totiž přibyla trubka a kytarista Martin Súsedík, který je podepsán pod dvěma skladbami. Kromě nich se od zbytku desky vymyká také prodloužená verze hitu Lullaby, na kterém se podílela také Beata Bocek.

Posluchač si ale může všimnout také opakování témat z Listoletu. Postavili dům odpovídá Starému domu a Kdovíkam dává svým refrénem připomenout skladbu Leť holka leť.

Mikroperla: celou deskou se proplétá cvrččí cvrkání, které si našlo místo v každé skladbě. Někde je slyšitelné hned, jinde si vyžaduje opakovaný poslech. Rozhodně to ale není jediná věc, která by vás nutila projet si album několikrát znovu.

Palec nahoru: slyšitelné zlepšení, originální a na naše poměry jedinečná hudba
Palec dolů: zmiňované opakování                            

Zkuste zde:

 

pokud chcete být v obraze, sledujte nás i na facebooku, kde informujeme o novinkách z CZ/SK scény.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Jaký je tvůj názor? Tvůj vzkaz pomůže jak nám, tak interpretovi! Jo, a moc nenadávej, dík.