pátek 14. listopadu 2014

Retroprotest - Nová deska se starym obsahem

Žánr: HC punk revival
Vydáno: 22.7. 2014
Songů: 13

Tvrdý/Havelka nejsou jediným projektem, který dává nový život archivním skladbám. Dalším zajímavým tělesem tohoto typu je totiž například jihočeská undergroundová supergroup Retroprotest (Ucházím, Gride,...), která vzdává hold především kořenům československého hardcore punku.

Jejich Nová deska se starym obsahem nabízí poměrně reprezentativní průřez žánrem a nechybí tu tak snad žádný podstatný interpret. Na albu tedy najdeme skladby Davové Psychózy, F.P.B., Michael's Uncle, Plexis a dalších.

Retroprotest se snaží držet originálních verzí a to i v přístupu k nahrávání, protože velká část desky byla natočena naživo. Původní struktura skladeb je výrazně narušena jen v několika případech.

Díky své autenticitě samozřejmě originály vítězí. Je ale radost, slyšet známé fláky v přecijen o něco lepším zvukovém kabátku a s lepšími instrumentálními výkony.

Mikroperla: Tvrdého/Havelku jsem nezmiňoval náhodou. Obě desky totiž spojují například HNF a Michael's Uncle, jejichž skladby najdeme na obou deskách. Kapela Gride si dokonce před léty také dovolila sáhnout na Topolovy Žiletky.

Palec nahoru: skvělé tribute album.
Palec dolů: nic víc, nic míň (tedy pokud nemáte dostatek zlaťáků na vinyl, na kterém participovali i zpěváci většiny coverovaných kapel).

Zkuste zde:


sledujte Mikrorecenze i na facebooku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jaký je tvůj názor? Tvůj vzkaz pomůže jak nám, tak interpretovi! Jo, a moc nenadávej, dík.