pondělí 4. června 2012

Skrytý půvab byrokracie - My pravdu nemáme

Žánr: Underground
Vydáno: 2012
Songů: 11

Jestli je u nás někdo, kdo vydává hudbu, která "není pro každého," jsou to určitě Polí5. Jestli mají Polí5 nějakého svého hlavního koně, jsou to určitě Skrytý půvab byrokracie. Jestli mají Skrytý půvab byrokracie novou desku, proč si ji nepředstavit?



Začněme tím, že My pravdu nemáme je underground jak prase. Písně se skládají z převzatých textů a většinou improvizované hudby a výsledek je opravdu zajímavý.

Zaujme už první song Hudba (z knihy J.Fukače a I.Poledňáka), což je přesně to, co mám na SPB rád. Jedná se totiž o text, který se pohybuje v úplně jiné intelektuální dimenzi, než já a je doplněn o osobitou hudební složku. Sound kapely je možná ještě více než osobitý. Minimálně u nás takhle totiž nikdo nehraje.

Deska je zajímavá od začátku do konce, ale je určená
                                                   pouze úzké skupině fanoušků.

Grysomův Boltec:
Skrytý půvab byrokracie mě vždycky fascinoval a získal si mě hlavně schopností geniálně balancovat na hranici alternativní hudby a poslouchatelnosti. A toto se jim povedlo i na tomto albu. Hlavně mě nadchly mono zvuky, které se jim podařilo do hudby nenásilně a vkusně vetknout. Podle mě je celá deska vydařené dílo, které stojí za poslech.

Palec nahoru: Ani smítko komerce
Palec dolů: Hudba jen pro pár nadšenců
Konečný ortel: 70%

Celá deska k poslechu zde

BANDZONE ZDE 
FACEBOOK ZDE 
WEBOVKY ZDE


Žádné komentáře:

Okomentovat

Jaký je tvůj názor? Tvůj vzkaz pomůže jak nám, tak interpretovi! Jo, a moc nenadávej, dík.